HUHIV na sjednici Vijeća učenika Grada Zagreba

U srijedu, 17. travnja 2019. HUHIV je učestvovao na sjednici Vijeća učenika Grada Zagreba u prostoru Graditeljske škole. Na sjednici su predsjednici Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola imali prilike čuti o različitim mogućnostima i prilikama koje se pružaju učenicima, od besplatne psihološke pomoći do edukacija u primjerice, prostorima Centra za mlade grada Zagreba te Centra za zdravlje mladih grada Zagreba.

Predstavnik HUHIV-a predstavio je mobilnu aplikaciju Spolno zdravlje pred učenicima, pružajući uvid u mnoge mogućnosti koje aplikacija pruža. Aplikacija Spolno zdravlje alat je za individualne potrebe u području spolnog i reproduktivnog zdravlja, u sebi ima integrirane alate poput kviza znanja, edukativnih članaka, kalkulatora rizika, tražilice zdravstvenih usluga, pitaj stručnjaka i sl. Nastala je uz podršku Grada Zagreba te podršku i suradnju s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, uz potporu Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sadržaji su temeljeni na znanstvenim i stručnim spoznajama koji se uređuju od strane HUHIV-a i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ovim putem zahvaljujemo organizatorima na pozivu i od srca želimo mladima koje od početaka prepoznajemo kao naše saveznike da razvijaju svoje potencijale i provode promjenu u društvu.