Edukativna brošura Zauzmi stav i reci ne

U sklopu projekta „Inkluzijom ranjivih skupna do socijalne pravde“ izradili smo edukativnu brošuru Zauzmi stav i reci ne posvećenu negativnim posljedicama konzumiranja droga.

Mitovi i zablude vezane uz upotrebu droga brojni su. Mediji; glazba; filmovi, često pružaju iskrivljene i nepotpune informacije o posljedicama zlouporabe ovih sredstava. Kako su mladi skloni istraživanju i eksperimentiranju, potrebno im je pružiti sigurne uvjete i informacije na temelju kojih će donositi pozitivne i sigurne odluke.

Eksperimentiranje sa psihoaktivnim tvarima najčešće i počinje u vrijeme kad mladi žele više slobode i ovo se čini kao jedan od načina da to iskuse i pokažu. Samostalno odlučivanje omogućuje i slobodu izbora – pa tako i da ne izaberu pušenje, alkohol ili droge, upravo zato što se osjećaju odraslo, zrelo i spremno donositi vlastite odluke.

Ovom brošurom pružamo sadržaj kojim želimo upozoriti na opasnosti konzumacije droga, učinke pojedinih droga na organizam, znakove zlouporabe i informacije kome se obratiti za pomoć i podršku.

Preuzeti i pregledati brošuru Zauzmi stav i reci ne možete učiniti ovdje:

 

Projekt Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde je podržan sa € 13,570.20 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

 

 

Projekt Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde je podržan sa € 13,570.20 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatke udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.