Dan sigurnijeg interneta

? Djeca i mladi u današnjim vremenima provode puno vremena na internetu na mobilnim telefonima, tabletima i prijenosnim računalima, koriste društvene mreže, čuju se s prijateljima, gledaju filmove, slušaju glazbu, uče, pretražuju ili rade. No koliko su djeca i mladi sigurni na internetu?

Mladi imaju pravo na najbolje moguće iskustvo s internetom. U veljači svake godine EU organizira kampanju povodom Dana sigurnog interneta koji se obilježava 8. veljače, kako bi zajedničkim trudom podigli svijest o sigurnijem načinu korištenja interneta za djecu i mlade, kako bi ukazali na to da zajedničkim trudom možemo ostvariti bolji internet u budućnosti (#SaferInternet4EU). Preduvjet je ulaganje u osviještenost rizika s kojima se susrećemo surfanjem na internetu i znanje što u vezi s tim možemo poduzeti.  

?‍ Cyberbullying, lažni profili, catfishing i neželjene posljedice sextinga nisu mit. Djecu i mlade nužno je educirati i zaštititi od snažnih posljedica po mentalno, socijalno pa i spolno zdravlje.

? Udruga #HUHIV provedbom aktivnosti  organizira brojne edukacije, usluge i podršku na portalu Volim zdravlje https://volimzdravlje.hr/ a u ponudi E-learning tečajeva nalazi se i edukativni tečaj “Sigurnost na internetu” koji će mladima ali i stručnjacima pomoći u prepoznavanju nekih od spomenutih problema i dati alate da se lakše s njima nosiš.

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ