‘Strah nas je da ne počnemo ispadati iz WC-a’

Popularna bosanskohercegovačka grupa Dubioza Kolektiv 2. prosinca, u sklopu Pozitivnog koncerta, održat će koncert u zagrebačkom Domu sportova, što će ujedno biti i njihov posljednji zagrebački koncert prije jednogodišnje pauze. Čime će iznenaditi obožavatelje te zašto uzimaju pauzu, otkrili su u intervjuu.

 

Stižete na Pozitivan koncert u Zagreb, odazivate li se inače na humanitarne koncerte?

Kad god smo imali priliku, uvijek smo se rado odazvali na humanitarno događanje. U biti, to je i dio obveze koju moramo odraditi. Ipak, nama je puno draže organizirati neke manje, osobne akcije koje imaju više utjecaja.

Kada se ide skupljati novac preko koncerata, uvijek ispadne da taj koncert bude skuplji od prihoda koji su skupljeni od karata. Najbolje je izvući novac iz džepa koliko ga imaš i to donirati.

Nakon festivalskog nastupa na INMusic festivalu, odradit ćete puni koncert u Zagrebu?

Da, koncert će trajati nekih 90 minuta. Smatrali smo da je u redu da nakon Aquariusa odradimo još jedan veliki koncert u Zagrebu prije pauze.

Naime, odlučili smo na godinu dana prestati održavati koncerte na prostorima bivše Juge, te se posvetiti samo europskoj turneji. Od kada smo izdali album na engleskom Wild, Wild East, imamo zakazane koncerte po Europi.

Osim toga, u zadnje smo dvije godine zaista puno nastupali, pa se bojimo da ne dosadimo ljudima. Da ne počnemo ispadati iz paštete i WC-školjke.

Pogledajte tko sve svira na Pozitivnom koncertu!

dubioza-kolektiv1

Picture 1 of 5

Imate li kakvih novih planova oko singlova ili albuma, kuha li se nešto novo?
Kako nas ima puno u bendu, uvijek se nešto događa, netko ima neku ideju koja se izrealizira u dobar hit. U planu nam je najkasnije do početka 2013. godine izdati novi album na našem jeziku.

Kako je album na engleskom jeziku prošao kod obožavatelja?
Iznenađujuće dobro. Evo, baš smo nedavno dobili poziv od ljudi iz Češke i Slovačke da napravimo turneju. Zanimljivo je kako smo u taj projekt snimanja albuma na engleskom ušli potpuno instinktivno i ispostavilo se da je to bio izvrstan potez.

Odnedavno ste i dobitnici MTV-jeve nagrade za najbolji bend iz regije, ništa se ne hvalite?
Ha, ha, ha… Pa, bilo je i vrijeme. Nakon dvije nominacije, iskreno smo se nadali i mislili: ili sad ili nikad. Kako smo već postali pravi veterani što se nominacija tiče, bio je red da dobijemo nagradu.

N.B. (izvor: hot.net.hr)

 

Vezani članci:
Svjetski dan AIDS-a – vodimo vas na Pozitivan kocert
Dođite na HUHIV Info šator na cvjetnom
StereoMCs glazbeni intervju

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa