STEREO MCs – ‘Volimo dolaziti u Hrvatsku i zbog lijepih žena’

Stereo MCs nastupili su u Zagrebu na dočeku Nove godine, a 2. prosinca ponovno dolaze u hrvatsku metropolu, te će svirkom na Pozitivnom koncertu započeti europsku turneju. Tim smo povodom popričali s Nickom Hallamom.

Nick Hallam iz Stereo MCs-a je u razgovoru za hot.hr otkrio kako im je posebno drago što sudjeluju na Pozitivnom koncertu, kojim se obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.
‘Sudjelovali smo na humanitarnim projektima nekoliko puta, da nam ljudi ponude i češće bismo podržali slične projekte. Treba govoriti o AIDS-u i koliko je opasan i osvijestiti tinejdžere’, izjavio je Hallam, koji nije krio ni zadovoljstvo što baš u Zagrebu počinje njihova europska turneja.

‘Hrvatska je pravo mjesto za početak turneje, volimo tu dolaziti. Uživamo na turneji iako zna biti iscrpljujuće. To je prilika da proširimo vidike, probamo nova jela, upoznamo nove kulture’, dodao je.

Stereo MCs će na koncertu hrvatskoj publici predstaviti i pjesme s novog albuma Emperor´s Nightingale.

‘Na novom albumu smo radili godinu dana, a pjesme s njega svirali smo cijelog ljeta i publika ih je dobro primila. Svirat ćemo na koncertu nove stvari i stare hitove’, otkrio je istaknuvši kako su već u studiju i rade na novom materijalu.

Poznatim Britancima Hrvatska nije nepoznanica, iako nisu baš upoznati s našom glazbenom scenom. Osim u Zagrebu, nastupali su u Puli, Dubrovniku i Splitu, a ove godine će, uz Zagreb, svirati i u Rijeci. Evo po čemu pamte Lijepu našu.

‘Istina je da volimo dolaziti kod vas i jer imate lijepe žene. Pula nam se jako svidjela, vrlo je lijepa. Bilo nam je zanimljivo i na INmusicu, kada je bila velika kiša i oluja. U Dubrovniku smo nastupali na privatnoj zabavi i bilo nam je odlično.’

Osim njih, na Pozitivnom koncertu nastupit će i Svadbas, Kawasaki 3P i Dubioza kolektiv.

Ivana Perković (hot.net.hr)

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa