Spektakularan prvi dan Pozitivca uz Pipse, Urbana, Kawasaki 3P i Punčke

Fantastična prva večer 11. Pozitivnog koncerta završena je sinoć pred punim auditorijem Velike dvorane zagrebačkog Doma sportova. Nadahnuti nastupi Punčki, Kawasaki 3P-a, Pipsa i Urbana oduševili su više od 6000 fanova pristiglih iz svih djelova Hrvatske.

Program prvog dana Pozitivca otvoren je u 20:15 žestokom svirkom tria Punčke koje su osim znanih pjesama s prošlih izdanja odsvirale i njih nekoliko koje će se naći na albumu planiranom za proljeće sljedeće godine. Nakon riffova Punčki idealno je sjela eksplozivna punk/ska mješavina Kawasaki 3P-a kojih je doslovce bilo po cijelom stageu. Tomfa i ekipa, već veterani Pozitivnog koncerta, pokazali su da su potpuno spremni za napada na najveće koncertne prostore u državi. Te prostore već su, dakako, osvojili Pipsi koji se vraćaju u instituciju Doma sportova, ali u njezinu veću dvoranu, malo manje od godinu dana nakon njihovog antologijskog rasprodanog koncerta. Svoj set od 70 minuta pažljivo su ispunili hitovima u rasponu od “Walta” do “Shimpoo Pimpoo” uz maestralnu frontman vožnju vidno raspoloženog Dubravka Ivaniša. Kraj prvog dana zakucali su impresivnim nastupom Urban i njegova četvorka, još jedni “osvajači” Doma sportova.

Drugi dan Pozitivnog koncerta publici će predstaviti ponešto drugačiji zvuk. Prvi su na sceni, u 20:15, reperi High5 koji predstavljaju svoj “Schengengang”. Nakon njih u 21:00 slijedi riječki Quasarr kojeg uskoro očekuje izlazak albuma “Sjene”. Splitski Dječaci nastup počinju u 22:00, a program 11. Pozitivnog koncerta zatvara grupa S.A.R.S. Jedan od najvećih bendova naše regije na pozornicu se penje točno u 23:20.

Pozitivan koncert 2015

Pozitivan koncert tradicionalno organizira LAA i Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a (1. prosinca), sa snažnom edukativnom porukom.

Pozitivan koncert tradicionalno okuplja mlade željne dobre zabave i samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a, promovirajući znanje, zaštitu i zdravlje mladih. Događaj povodom Svjetskog dana AIDS-a okuplja i brojne glazbenike koji svojim sudjelovanjem i potporom šalju poruke mladima o svjesnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.

http://soundguardian.com/spektakularan-prvi-dan-pozitivca-uz-pipse-urbana-kawasaki-3p-i-puncke

http://rifmagazin.novilist.hr/pozitivac-uzarena-atmosfera-u-domu-sportova/

http://showbizzmagazin.com/impresivna-prva-vecer-11-pozitivca/#imageclose-40855

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa