Azil Dumovec na Pozitivnom koncertu

Zagreb, 19. studenog 2012. – Nadolazeći Pozitivan koncert bit će obogaćen sudjelovanjem Azila Dumovec koji će u predvorju Velike dvorane Doma sportova imati štand na kojem će predstaviti svoj rad. Nije bilo pretjerano teško povezati Sklonište Dumovec i HUHIV, dvije organizacije koje iskazuju iznimnu humanost u svojem djelovanju.

Sklonište Dumovec je gradski azil koji se nalazi u Sesvetskom Kraljevcu. Sklonište postoji od 2001. godine i prima oko 160 pasa. U njemu se nalaze razne kategorije od štenaca do odraslih pasa, ali je svima zajednička sudbina neželjenih kućnih ljubimaca. Ovi psi čekaju novi dom i obitelj koja će im pružiti ljubav kakvu dosad nisu imali. Najvažnija dužnost ljudi koji brinu o psima u Dumovcu je pronaći im novi dom. Zato se i obraćaju ljudima koji znaju da se ljubav ne može kupiti i da kupnja kućnih ljubimaca vodi povećanju broja napuštenih životinja. Bez obzira na to koliko uvjeti bili dobri, kavez je uvijek ostaje kavez. Niti jedan kućni ljubimac u njemu ne bi trebao provesti više od nekoliko dana. Isto tako, sa svakim udomljenim psom otvara se novo mjesto za nekog koji luta ulicama grada i možda nema ni što jesti ni gdje spavati, a brižni djelatnici u Dumovcu možda bi i za njega brzo pronašli novu obitelj. I ove godine Azil je uspješno zbrinuo velik broj sretnih kućnih ljubimaca i usrećio velik broj obitelji. Njihov rad uvelike olakšava pomoć sponzora, organizacija i brojnih privatnih osoba s kojima partnerski osmišljavaju i realiziraju projekte kojima je svrha promoviranje udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca, edukacija i bolja briga o životinjama općenito. Zahvaljujući tim akcijama prepoznati su u cijeloj Hrvatskoj i šire, a da njihove aktivnosti nose rezultate najbolje dokazuju statistički podaci o udomljavanjima kroz godine.

Više informacija o Azilu Dumovec:
http://www.azilzagreb.com
Facebook Azil Dumovec

Štand Azila Dumovec potražite u predvorju Velike dvorane Doma sportova. Za to vrijeme na pozornici će se izmjenjivati naša četiri izvođača – Hladno pivo, Let3, Brkovi i One Piece Puzzle, u osmom izdanju Pozitivnog koncerta.

Vaš HUHIV

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa