POZITIVAN KONCERT 2012. – HLADNO PIVO, LET3, BRKOVI, ONE PIECE PUZZLE


Pozitivan koncert 2012. – audio

Pozitivan koncert, najveći domaći dvoranski rock koncert, osmi će puta obilježiti Svjetski dan borbe protiv AIDS-a uz još jednu sjajnu postavu izvođača, u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u subotu, 1. prosinca 2012.

Pozitivan koncert, u organizaciji Udruge HUHIV i Los Angeles agencije, u svojih je sedam godina postao jedno od najvažnijih glazbenih događanja u godišnjem kalendaru i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji uopće. Dosad su na Pozitivnom koncertu nastupila imena poput Dubioze kolektiva, TBFa, Laibacha, Urbana&4, Leta3, Stereo MCa, Pipsa, Lollobrigide, Kinokluba, Stranglersa i mnogih drugih, a svirka se iz prostora Tvornice kulture selila dvoranu Dražena Petrovića, da bi prošle godine rasprodali Veliki Dom sportova gdje se održava i ove godine.

Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Uz sve, primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladim osobama te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori i zalaže za AIDS-free generaciju.

Nakon što je, uz Dubiozu kolektiv, Stereo MCs, Kawasaki 3p i Svadbas, prošle godine Velika dvorana bila rasprodana, organizatori isto očekuju i ove zime. Jak postav izvođača bit će, dakako, ekskluzivna prilika da ih se vidi u Zagrebu u sljedećim mjesecima.

HLADNO PIVO
Najveća domaća rock atrakcija vraća se na Pozitivan koncert nakon tri godine, kada su prekrcali Tvornicu kulture na tada posljednjem klupskom Pozitivcu. Hladno pivo, bend sposoban sam napuniti i najveće dvorane u regiji, uvijek se rado odazivao dobrim akcijama poput ove, a zanimljivo je da će bendu ovo biti i prvi festivalski nastup u Zagrebu nakon Rokaj festa 2009. godine, kao i prvi dvoranski u rodnom gradu nakon Arene iz jeseni prošle godine. Razlog više da ogromna vojska njihovih fanova pohrli u Dom sportova gdje će Hladno pivo u poziciji headlinera zatvoriti Pozitivan koncert svojim punim nastupom.

LET 3
Stari znanci Pozitivnog koncerta na isti se vraćaju već treći put. Tu je sve jasno, riječ je jednom od najboljih i najatraktivnijih live bendova ovih prostora, rock mašini koja melje sve pred sobom i koja je i za ovaj put pripremila neka zvučna i scenska iznenađenja.

 

BRKOVI
Premijeru na Pozitivcu ove godine imaju Brkovi, zagrebačka folk punk atrakcija i bend koji ovim nastupom zasluženo izlazi iz klubova, koji su mu očito postali pretijesni, u veće dvorane i na raskošnije produkcije. Unazad godinu dana Brkovi su nakrcali Boogaloo i Dvorište Jedinstva, a sada je red i da odmjere snage na velikoj bini s Pivom i Letom.

 


ONE PIECE PUZZLE
Riječki underground majstori slove za najuvjerljiviji mladi live bend na ovim prostorima, a kao i Brkovima, ovo će im biti premijerni nastup na Pozitivnom koncertu. Furioznim setom, na čelu s razarajućim ženskim vokalom, One Piece Puzzle žestoko će otvoriti ovogodišnji Pozitivan koncert.

Pozitivan koncert i ove godine drži najniže cijene ulaznica za ovako jaku postavu izvođača. Onu prvu i najnižu cijenu čak se i produžuje na više od mjesec dana, a rang cijena i termini ove godine su sljedeći:
• Ulaznice po 40 kuna u prodaju kreću u ponedjeljak, 10. rujna, i ta cijena traje do nedjelje, 14. listopada 2012.
• Od ponedjeljka, 15. listopada, do petka 30. studenog, cijena će iznositi 50 kuna.
• Na dan koncerta, u subotu, 1. prosinca, ukoliko ih ostane u prodaji, ulaznice će stajati 70 kuna.

Podsjećamo da je prošle godine pozitivan koncert bio rasprodan 3 dana uoči održavanja, pa su mnogi nažalost ostali bez svojih karata.

Prodajna mjesta su:
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dirty old shop, Tratinska 22
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

Sva Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Udruga HUHIV vas s veseljem poziva da uz  glazbu podržite stvaranje AIDS FREE GENERACIJE!

Pogledajte fotke ili video Pozitivnog koncerta 2011.

Pogledajte povijest Pozitivnog koncerta i reakcije medija

Pogledajte kako je bilo prošle godine

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa