Bio sam, jesam i ostat ću… sretan

Bio sam, jesam i ostat ću… sretan

Sve što se desilo u mom životu, unatrag nekoliko godina, bila je sreća. Možda ovako izgleda jako glupo, jadno, patetično, ali istina je.
Gledajući sebe prije nekoliko godina bio sam sasvim drugačija osoba. Osoba koja je bila kao i većina ljudi. Nervozna, bijesna na cijeli svijet, materijalista, bilo mi je važno tko će što reći, koliko ću prijatelja imati, kako će mi izabranik izgledati i naravno kako ću ja izgledati. To je normalno danas u našem društvu.

Svjedoci smo sve većeg utjecaja bilo kojeg medija na naš život. Mediji nam diktiraju svaki dan. Kako se obući, gdje potrošiti teško zarađen novac, kakvo tijelo trebamo imati, što jesti, što piti, kako se odnositi prema sebi i prema drugima. Različiti mediji toliko su uvukli se u naš život da nismo ni svjesni kako više sami ne kontroliramo svoj način života.

Mnogo puta sam pročitao ili gledao na raznim filmovima kako se život mijenja u sekundi. Nisam previše vjerovao u to, veća sam mislio da je to samo jedan Hollywood scenarija. Prevario sam se. Život mi se ipak promijenio samim saznanjem da sam pozitivan. Život se srušio, postao je kao Hirošima 1945.g. nisam znao kamo, kuda, gdje i kome krenuti. Sam, kao Pale sam na svijetu. Ali, ponekad treba nešto srušiti kako bi na istim temeljima izgradio još bolji i jači život.

Svi pogledi na svijet, na stvari koje tada nisam primjećivao jednostavno su postali važni. Pojavile su se neke nove „ boje „ u životu, neki novi , recimo bolji svijet. Svijet u kakvom smo trebali živjeti svi mi. Od tada sam shvatio koliko je život lijep, koliko mogućnosti pruža i kolika je radost u malim stvarima. Biti sretan danas, nešto je najljepša stvar i blagoslov koji sam u životu mogao dobiti.
Sagradio sam svoj život pun sreće na temelju tuge, boli i jada. Nakon što je zasjalo sunce u mom životu i nakon što mi je donijelo jedini put koji treba krenuti, put ljubavi, život je toliko lagan, uspješan, sretniji i bolji.

U životu treba naučiti nekoliko stvari:
1. biti ono što jesi – ne bježati od činjenice kakvi smo i prihvatiti se u svoj svojoj ljepoti
2. uživati u svakom danu – kao da je zadnji
3. biti pozitivan – dozvoliti svakoj pozitivnoj misli da obuhvati vaše tijelo i um
4. slušati svoje srce – ono je uvijek u pravu i kada se čini da nije, na kraju ipak zna kuda treba krenuti
5. okružiti se pozitivnim ljudima – kako bi upijali sve ono pozitivno od njih, naučili kako se gradi pozitivitet i naučiti od njih kako se gleda kroz svoje oči novi i bolji svijet

Pružiti si šansu biti boljim i sretnijim čovjekom, jer život je kratak i lijep te treba uživati u njemu na najbolji mogući način i raditi ono što volite, s time da nikada ne učinite nešto nažao drugom čovjeku.
Svakim danom recite ljudima koje volite riječ „ VOLIM TE „ jer ne znate da li će biti sutra prilike to isto reći.
Smijte se jer smijeh lijeći, a samo tako biti ćete sretniji jučer, danas i svakim novim danom koji dolazi. Jer svaki novi dan – novi je izazov za bolji i sretniji život!

Tomo

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa